زیارت عاشورا حسینی پور:درد دین، نه درد نام. مهم ترین خصلت اکرن کننده ها ازنگاه دبیر اکران های مردمی است. :: جشنواره مردمی فیلم عمار در استان قم

جشنواره مردمی فیلم عمار در استان قم

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

به گزارش عمار فیلم دراین نشست که با حضور دبیر اجرایی جشنواره،دبیر اجرایی اکران های مردمی و همچنین حضور اهالی رسانه و نمازگزاران  بعد از فریضه­ ظهر و عصر برگزارگردید، سید ناصر حسینی پور نویسنده کتاب "پایی که جا ماند" به عنوان دبیر اکران های مردمی معرفی شد.

در ابتدای این نشست محمد هادی حاج کرمی دبیر اجرایی اکران‌های عمومی جشنواره عمار گفت: جشنواره فیلم عمار از سال 89 بنا به ضرورتی که دوستان بعد از فتنه 88 احساس کردند برگزار شد و در سال اول عمده فیلم‌هایی که در جشنواره حضور داشت پیرامون فتنه سال 88 ساخته شده بود که البته جایی برای اکران نداشت.درسالهای  90 و 91 دوره دوم و سوم جشنواره فیلم‌هایی علاوه بر فتنه سایر حوزه‌های فیلم انقلاب اسلامی را پوشش می‌داد.بعد همان سال بنا بود که فیلم‌ها را متفاوت از سایر جشنواره‌ها با پشتوانه مردم و در اماکنی مثل مساجد، مدارس،‌دانشگاه‌ها و حوزه اکران شود. 

حاج کرمی در ادامه افزود: پشتوانه این جشنواره مردم هستند و فیلم نیز توسط مردم اکران می‌شود و عمده تفاوت این جشنواره با جشنواره‌های دیگر در اکران‌های مردمی آن است. 

سید ناصر حسینی پور در ابتدای صحبت هایش به لزوم ولایت پذیری و پذیرش سروری و سالاری اهل بیت اشاره کرد و گفت: تربیت حماسی، تربیت دینی و تربیت ولایی و انقلابی لازمه اش این است که فیلم هایی از جنس مردم در اختیارشان قرار گیرد. نه فیلم هایی که خانه هایی را نشان دهد که درشمال تهران قرار دارند؛ فیلم هایی که با هزینه این نظام تولید می شود و بی تقوایی و زشتی و پلشتی را در جامعه توسعه می دهد.

وی جشنواره عمار را ویترینی برای عرضه فیلم هایی که درد دین دارند معرفی نمود و ادامه داد: جشنواره عمار بهانه ای شد تا یک عده جوان های پویا، انقلابی، ولایی و دلسوز در دورترین و محروم ترین نقاط این مملکت قابلیت های خودشان را باور کنند و دوربین به دست گرفته و شروع به ساختن فیلم نمایند. من اطمینان دارم اگر امروز قرار بود قرآنی نازل شود و خداوند در این عصر قسمی یاد کند به دوربین شهید سید مرتضی آوینی قسم می خورد. دوربینی که بعد از جنگ نیز ماموریت خود را انجام داد تا در باغ شهادت بسته نشود".

حسینی پوردر پایان صحبت هایش گفت: جشنواره عمار بهانه ای است برای اینکه آنهایی که درد دین دارند، آنهایی که برای تربیت حماسی و دینی مردم مسئولیتی دارند دور هم جمع شوند تا در تمامی مقوله های فرهنگی و هنری از تمامی ظرفیت های مردمی استفاده نمایند. جشنواره مردمی عمار از هیچ کمک مالی در سطح ادارات و وزارت خانه های فرهنگی و غیرفرهنگی استفاده نمی نماید.همه چیز از جنس مردم است و همه افراد باید با الگو قراردادن دوران دفاع مقدس از ظرفیت های موجود خودشان استفاده نمایند. جنگ، دفاع ما از جنس مردم بود و به همین دلیل پیروز شدیم. در اکران های مردمی نیز هر فرد باید گوشه ای از کار را در دست  بگیرد.

سید ناصرحسینی پور دبیر اکران های عمومی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مدیریت های اکران مردمی در اختیار افرادی است که چهره‌های مردمی دارند.به عنوان مثال در خراسان آقای دلبریان از راویان دفاع مقدس به عنوان مدیر اکران های مردمی است و در تبریز نورالدین عافی از جانبازان دفاع مقدس به عنوان مدیر اکران های عمومی در تبریز حضور دارند.

حامد بامروت نژاد دبیر اجرایی چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار در نخستین نشست اکران های مردمی گفت: آنچه که امروز تحت فیلم سینمای ایران یاد می‌شود مخاطبی کمتر از یک درصد در بین مردم دارد. اگر فیلمی تحت عنوان پرفروش نامیده می‌شود مخاطبانی در حدود 300 هزار نفر خواهد داشت در حالی که کشور ایران جمعیت 75 میلیونی دارد. این امر به دلایل مختلفی است از جمله اینکه در خیلی از شهرها سینما و محل پخش فیلم وجود ندارد  ودلیل دیگر اینکه فیلمها به گونه ای است که برای مردم علاقه‌ای ایجاد نمی‌کند برای اینکه این فیلمها را ببینند.

بامروت نژاد با اشاره به ظرفیت مردمی جشنواره فیلم عمار عنوان کرد: جشنواره عمار تلاش دارد تا در حد بضاعتش فضا را تغییر دهد. این جشنواره سعی می کند فیلم هایی را که با مردم ارتباط برقرار می کند و برای آنها جذاب هستند اکران کند. این مردم همه نوع قشری از زنان خانه دار تا اهالی مسجد، مدارس و دانشگاه ها را در بر می گیرد. بسیاری از مردم ما دسترسی به سالن های سینما ندارند و ما سعی کردیم که با کمک مردم این فیلم ها را از خانواده یک شهید در مشهد گرفته تا یک بوستان در دامغان نمایش دهیم. ما روحانی داشتیم که در مسجد با استفاده از لپ تاپ خود فیلم های عمار را نمایش می داد.

دبیر اجرایی جشنواره مردمی فیلم عمار با اشاره به فیلمی تحت عنوان " اخراجی های 4" گفت: «اخراجی های 4» در سال گذشته از سوی مردم با استقبال مواجه شد در حالی که فیلم حداقل دوبار از صدا وسیما پخش شد ولی اکثریت مردم اکران آن را با جشنواره عمار به خاطر دارند. برخی اثار در صدا و سیما ضریب مناسبی مخاطب را ندارند در حالی که جشنواره عمار به دیده شدن این فیلمها می‌تواند کمک کند. پتانسیلهای مردمی و زمینه هایی که در شهرهای مختلف وجود دارد استفاده کند.

بامروت نژاد در بیان دلیل خود از برگزاری این نشست در مسجد جوادالائمه گفت: این نشست خبری برای یک اعلام همگانی است تا همه کسانی که دل در گرو انقلاب دارند همت کرده و فیلم هایی را که شاید در بقیه مکان ها ظرفیت چندانی برای دیده شدن ندارند به نمایش در آورد. تاکید ما بر مسجد بود زیرا مساجد پایگاه های اولیه هنر انقلاب هستند. مساجد از اول اسلام یک پایگاه مردمی بودند که در خدمت انقلاب قرار گرفته و هنر انقلابی را یاری رساندند.

وی در ادامه گفت: مرحوم امیرحسین فردی از همین مسجد جمع های داستان خوانی و فعالیت‌های داستان نویسی را شروع کرد. فرج الله سلحشور از همین مسجدی که شما در آن حضور دارید فعالیت های هنری خود را شروع کرد و نمایشنامه حر را با گروه تئاتری متشکل از همین جوانان این مسجد اجرا کرد. 

بامروت نژاد در انتها گفت: فیلمهایی که در جشنواره اکران می‌شود می‌تواند خوراک خوبی برای مخاطبان باشند و از سوی دیگر مساجد هم می‌توانند با عنوان یک پایگاه فرهنگی از فیلمهای جشنواره حمایت کنند.

بامروت نژاد با اشاره به این که تا کنون 2 هزار نفر تقاضای اکران های مردمی در سراسر کشور را داده اند گفت: علاقمندان می توانند از طریق سامانه پیامک یا ثبت نام در سایت جشنواره آمادگی خود را برای اکران فیلم های عمار اعلام کنند و ما این آمادگی را داریم که به صورت همزمان با برگزاری چهارمین جشنواره فیلم عمار در 32 استان و سایر شهرهای کشور این فیلم ها را اکران کنیم.

دبیر اجرایی اکران های مردمی فیلم عمار با اشاره به خاطرات خود از اکران فیلم های عمار یادآور شد: یکی از خاطرات خوب من در زمینه اکران فیلم های عمار این است که با اکران یکی از مجموعه های فیلم های عمار در یکی از روستاها، یکی از روستائیان بعد از دیدن فیلمی که درباره خانواده شهید رضایی نژاد و دختر او بود نام نوه خود را آرمیتا گذاشت.

در پایان نشست محمد متین فر یکی از اعضای هئیت امنای مسجد جواد الائمه به تشریح فعالیت‌های فرهنگی این مسجد پرداخت و همچنین گفت: این مسجد از ابتدا برای روشنگری و دفاع از انقلاب حضور داشته و از این مسجد نزدیک به 90 شهید تقدیم به انقلاب کرده است. و مرحوم امیرحسین فردی از قبل از انقلاب راجع به داستان نویسی برنامه های فرهنگی داشته است.


 


 


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۱۰/۰۵
ammarqom

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.